ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ κ. ΖΑΧΑΡΙΑ ΔΟΞΑΣΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

 

Παρέμβαση για το ν/σ της Υπουργού Τουρισμού κατέθεσε ο Δήμαρχος κ.Ζαχαρίας Δοξαστάκης αποστέλλοντας επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνη.

 

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Δημάρχου Χερσονήσου

 

Γούρνες 01/07/2013

Αρ. πρωτ.: 260

ΠΡΟΣ

ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

 

Θέμα: Προτάσεις – Παρατηρήσεις για το ν/σ  που κατέθεσε στη Βουλή η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη

 

 

Αγαπητέ Πρόεδρε,

 

Η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη κατέθεσε στις 27/6/20132 στη Βουλή των Ελλήνων το σχέδιο νόμου: Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις.


Η συζήτηση – επεξεργασία του σ/ν έχει προγραμματισθεί για να ξεκινήσει στις 02/07/2013 στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.


Με τις διατάξεις του εν λόγω σ/ν ρυθμίζονται θέματα που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες, τη λειτουργία και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (δημοτικά τέλη, αντάλλαγμα χρήσης τμημάτων αιγιαλού και παραλίας κ.ά.)

 

Συγκεκριμένα με το άρθρο 27 του σ/ν επαναπροσδιορίζεται το αντάλλαγμα για χρήση αιγιαλού προτείνοντας την τροποποίηση του άρθρου 13 του ν. 2971/2001 (βλέπε επιστολή του Δημάρχου Χερσονήσου ΑΠ. 36/31-01-2013 προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ).

 

Στο σχέδιο νόμου, που είχε τεθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών σε διαβούλευση (στις 16/1/2013) υπήρχε συγκεκριμένο άρθρο 34 που ρύθμιζε θέματα γραφείων ενοικίασης μοτοσυκλετών άνω των 50 κ.ε. Με αυτό το άρθρο το Υπουργείο αποτύπωσε τη βούλησή του να επιλυθεί το πολύ οξυμένο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας των τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων στις τουριστικής περιοχές στη βάση των προτάσεων του Δήμου Χερσονήσου (απόφ. ΔΣ 304/2014). Στο κείμενο, όμως, του τελικού σ/ν που κατατέθηκε στις 27/06/2013 στη Βουλή των Ελλήνων, το συγκεκριμένο άρθρο εξαφανίστηκε.

 Θεωρώ, ότι άμεσα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες, για την αντιμετώπιση όλων αυτών των θεμάτων, από την ΚΕΔΕ και στην προσπάθεια αυτή είμαι πρόθυμος να συνδράμω με σχετική ενημέρωση ή κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων.

 

                                                                        Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου

Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης

 

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ: τρία (3)

 

 

Ι. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

 

1.      Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), κ. Κ. Ασκούνη
2.      Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη
3.      Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ι. Μιχελάκη
4.      Υπουργό Οικονομικών, κ. Ι. Στουρνάρα
5.      Υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτη

 

ΙΙ. ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

  • 1.    Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
  • 2.    Πολιτικά Κόμματα
  • 3.    Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης
  • 4.    Βουλευτές Κρήτης
  • 5.    ΜΜΕ