Άμεση συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου για τον φόνο της 85χρονης στη Δ.Ε. Επισκοπής

 

 

 

 

Χερσόνησος, 20 Μαρτίου 2012

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΘΕΜΑ: Άμεση συνάντηση του Δημάρχου Χερσονήσου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου για τον φόνο της 85χρονης στη Δ.Ε. Επισκοπής

 

 

Συνάντηση με τον Αστυνομικό Δ/ντη Ηρακλείου, Ταξίαρχο κ. Κοντοδιάκο Μανόλη, είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Ενότητα της Επισκοπής, εξ αιτίας του στυγερού εγκλήματος εις βάρος της 85χρονης Σοφίας Κορναράκη.

Μετέφερε, στους υπευθύνους, την αγανάκτηση, την αγωνία και την ανησυχία των φιλήσυχων ανθρώπων της εν λόγω δημοτικής ενότητας, οι οποίοι ανήμποροι και αναστατωμένοι παρακολουθούν, ότι καθημερινά η εγκληματικότητα και οι παράνομες πράξεις αυξάνονται, χωρίς η οργανωμένη πολιτεία να μπορεί να παρακολουθήσει και να αντιμετωπίσει αυτή την παραβατική συμπεριφορά.  

Ο Δήμαρχος τόνισε για μια ακόμη φορά, ότι η ζωή, η περιουσία και άλλα έννομα αγαθά των δημοτών του απειλούνται και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα από την πολιτεία (αστυνομικές αρχές) στο πλαίσιο της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προτείνει  συγκεκριμένα και ουσιαστικά μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου τόνισε ότι οι περιστάσεις επιβάλλουν, οι κάτοικοι να δείξουν ηρεμία, υπομονή και εμπιστοσύνη στις διωκτικές αρχές, ώστε να μπορέσουν άμεσα να κάνουν πράξη την απαίτηση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, να εξιχνιάσουν το έγκλημα, να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Φαινόμενα αυτοδικίας και απονομής της δικαιοσύνης, αυτόβουλα και εξωθεσμικά, οδηγούν σε επικίνδυνους δρόμους με απρόβλεπτες συνέπειες για την ίδια την κοινωνική συμβίωση.

Απαίτηση όλων μας είναι η προστασία του πολίτη, η τήρηση των νόμων και η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής ειρήνης.