«ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ»_ Σε ευρωπαϊκό σχέδιο με θέμα την Κλιματική Αλλαγή συμμετέχουν οι νέοι του Δήμου Χερσονήσου

Θέμα «ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ»_ Σε ευρωπαϊκό σχέδιο με θέμα την Κλιματική Αλλαγή   συμμετέχουν οι νέοι του Δήμου Χερσονήσου

Οι τοπικές πολιτικές για την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική διαχείριση των ενεργειακών πόρων στον Δήμο Χερσονήσου, το Σχέδιο Δράσεων για την Αειφόρο Ενέργεια που καταρτίζει ο Δήμος Χερσονήσου, η «Ευρώπη 2020» η Κλιματική Αλλαγή, αποτελούν τα κεντρικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τους νέους από πέντε χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Λετονία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία), στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων με τίτλο «ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΙΣΧΥ» που υλοποιείται από σήμερα έως και τις 5 Μαΐου στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στο πρόγραμμα την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί η αντιπροσωπεία των νέων του Δήμου Χερσονήσου που απαρτίζεται από πέντε νέους δημότες.

Οι νέοι, πέραν από την εξέταση των παραπάνω ζητημάτων θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις στα πλαίσια του διαπολιτισμικού διαλόγου που αναπτύσσεται, στη διάρκεια του προγράμματος, μέσα από διαδραστικές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Οι οργανωμένες δραστηριότητες και τα προγράμματα ανταλλαγής νέων που προωθούμε, αποτελούν μια σημαντική γνωστική διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας αναδεικνύεται ο διάλογος ως αξία. Ο διάλογος που επιτρέπει να συναντούνται και να αναδεικνύονται ως ιδιαιτερότητες οι πολιτισμικές διαφορές, οι διαφορετικές απόψεις και θέσεις. Μέσα από τις πολιτικές του Δήμου Χερσονήσου για τη Νεολαία θέλουμε να ενισχύσουμε την ενεργό ιδιότητα του πολίτη, την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των νέων καθώς και την ευαισθητοποίηση προς την έννοια της ευρωπαϊκότητας. Στα πλαίσια του συγκεκριμένου προγράμματος και δεδομένου ότι συμμετέχουμε ενεργά στο Σύμφωνο των (Ευρωπαίων) Δημάρχων για την Κλιματική Αλλαγή ενθαρρύνουμε τους νέους να αναλάβουν έναν πιο ενεργό ρόλο σε σχέση με την ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος».

Το σχέδιο ανταλλαγής νέων συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ».