ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης «Ο πλανήτης αλλάζει-Κλιματική Αλλαγή: Η απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» που πραγματοποιείται στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης στις Γούρνες από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.) και το Ενυδρείο Κρήτης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο οποίος συναντήθηκε με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, με τον οποίο τον συνδέει μακρά φιλία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο ακαδημαϊκός καθηγητής Χρήστος Ζερεφός παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων και επιστημόνων.

Η έκθεση αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του παγκόσμιου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Αφορά ένα πανόραμα σύγχρονης μουσειολογικής παρουσίασης ενός πολύπλοκου επιστημονικά θέματος, της «κλιματικής αλλαγής» που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα σήμερα.