Μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων

Σε μείωση των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων κατά ποσοστό 25% προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Ν. 4257/2014, αποφασίστηκε η καταβολή του συγκεκριμένου τέλους σε δύο δόσεις, και συγκεκριμένα: προκαταβολή ίση με το 30% του συνολικού ποσού του τέλους χρήσης κοινόχρηστου χώρου, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί προ της χορήγησης της άδειας Χρήσης Κοινόχρηστου Χώρου - χωρίς να απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής και δύο (2) ισόποσες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης ένα μήνα μετά την υποβολή της αίτησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου και της δεύτερης δόσης ένα μήνα μετά την καταβολή της πρώτης δόσης). Αιτήσεις για χρήση κοινόχρηστου χώρου που κατατίθενται μετά τις 31 Αυγούστου, θα υπάγονται υποχρεωτικά σε καθεστώς εφάπαξ εξόφλησης του σχετικού τέλους.

Ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Μαστοράκης ανέφερε σχετικά: «Προσπαθούμε κι εμείς, να στηρίζουμε έμπρακτα τους επαγγελματίες της περιοχής μας που, λόγω της δυσμενούς συγκυρίας, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.»