main img main img main img main img main img main img main img main img

Κάλυψη Δαπάνης Απαλλοτρίωσης του έργου «Οδικό Τμήμα από διακλάδωση Χερσονήσου έως Οροπέδιο Λασιθίου»

 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη καλύφθηκε η δαπάνη απαλλοτρίωσης για το έργο «Οδικό τμήμα από διακλάδωση Χερσονήσου έως Οροπέδιο Λασιθίου – Τμήμα ΙΙ: Κόμβος Οροπεδίου-Ποταμιές και Τμήμα ΙΙΙ: Αβδού-Κράσι (11,92 χλμ)» η οποία ανέρχεται στο ποσό των 5.850.000,00 € και αφορά έκταση 527.519,00 τ.μ.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης δήλωσε: «Αποτελεί σημαντική εξέλιξη για το Δήμο μας η δέσμευση της πίστωσης για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης του παραπάνω έργου. Μας δίνει τη δυνατότητα να δρομολογήσουμε την ένταξη για εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ, το οποίο αποτελεί από τα σημαντικότερα τμήματα Περιφερειακών Δικτύων στην Κρήτη. Διασυνδέει μια σημαντική περιοχή δύο Νομών, με ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες. Στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, να ανατεθεί η τεχνική μελέτη για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου «Κράσι-Οροπέδιο Λασιθίου».

 

Επιβάλλεται επίσης με δαπάνη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου «Κατασκευή Φράγματος Αποσελέμη» να επανεξετασθεί η οριζοντιογραφία της παράκαμψης Ποταμιές-Αβδού και σε περίπτωση που αυτό είναι ανέφικτο να διορθωθεί η διατομή του δρόμου αυτού, η οποία είναι διαφορετική από αυτή του υπόλοιπου επαρχιακού δρόμου και τον καθιστά πάρα πολύ επικίνδυνο».

 

Διαβάστε εδώ τη βεβαίωση της Περιφέρειας Κρήτης για την κάλυψη της δαπάνης απαλλοτρίωσης του έργου «Οδικό τμήμα από διακλάδωση Χερσονήσου έως Οροπέδιο Λασιθίου – Τμήμα ΙΙ: Κόμβος Οροπεδίου-Ποταμιές και Τμήμα ΙΙΙ: Αβδού-Κράσι (11,92 χλμ)»

copyright © Δήμος Χερσονήσου