main img main img main img main img main img main img main img main img

Καταστροφική διάταξη για τους Δήμους του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Ε. Δοξαστάκης εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία του για τη διάταξη του άρθρου 38 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού:

«Αντιμετώπιση της Βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για επεξεργασία.

 

Κατά την εν λόγω διάταξη παραχωρούνται, χωρίς αντάλλαγμα στην Περιφέρεια Κρήτης, η κυριότητα καθώς και η διοίκηση και διαχείριση ακινήτων ιδιοκτησίας του πρώην Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), των οποίων η διοίκηση και εκμετάλλευση ασκεί η «Τουριστικά Ακίνητα ΑΕ» (ΕΤΑ ΑΕ)

 

Μεταξύ των ακινήτων αυτών συμπεριλαμβάνεται και το κτήμα στην Δημοτική Κοινότητα Μαλίων εκτάσεως 14.870 τ.μ.

 

Για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε:

«Αποτελεί ατυχή απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, όχι στον φυσικό δικαιούχο – στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-, κατά τις αρχές της εγγύτητας και της επικουρικότητας, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Υπουργός κ. Π. Γερουλάνος στο Ηράκλειο, στην αρχή της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, αλλά στην Περιφερειακή αυτοδιοίκηση, που κατά το Σύνταγμα και τον συστατικό της νόμο (3852/2010) έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλο. 

Η παρέμβαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων πρέπει να είναι άμεση προς την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, ώστε να αποτραπεί η προωθούμενη ρύθμιση, σε αυτό το στάδιο και πριν προωθηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τέλος, ζητούμε από τον Υπουργό να υλοποιήσει τη δέσμευσή του και να παραχωρήσει στο Δήμο μας, όπως είχαμε ζητήσει με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τις εγκαταστάσεις του πρώην ΞΕΝΙΑ ΚΑΡΤΕΡΟΥ, το οποίο έχει ήδη κηρυχθεί μνημείο.»

copyright © Δήμος Χερσονήσου