main img main img main img main img main img main img main img main img

Επίσκεψη στον οικισμό Σταλίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μοχού για ενημέρωση και παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χερσονήσου (ΔΕΥΑΧ)

 

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε  συνάντηση στον οικισμό Σταλίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μοχού, για ενημέρωση  και παροχή διευκρινήσεων αναφορικά με τα εκτελούμενα έργα  ύδρευσης και αποχέτευσης από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χερσονήσου (ΔΕΥΑΧ).

 

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Κ. Μανόλης Διαμαντάκης, Δημοτικός Σύμβουλος, ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΧ κ. Γεώργιος Γκιούλμπας και στελέχη της ΔΕΥΑΧ. Επίσης παρέστη εκ μέρους της αναδόχου εταιρίας  «Δομική Κρήτης» ο κ. Γεώργιος Σινατσάκης.   

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η πρόοδος και η ομαλή εξέλιξη των έργων, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμός για τη χειμερινή περίοδο, ούτως ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο συμβατικό αντικείμενο, για να μην υπάρξει πρόβλημα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ζητήθηκε από τον ανάδοχο να προβεί σε καλύτερο προγραμματισμό, να εγκαταστήσει και άλλα μηχανήματα,  προκειμένου να επισπευσθούν τα έργα.

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται μέσα στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσής του και προχωρεί ομαλά η ταυτόχρονη αντικατάσταση των υφισταμένων δικτύων ύδρευσης με την εγκατάσταση των δικτύων αποχέτευσης. Είναι ένα έργο σύγχρονο, πολύ σημαντικό το οποίο θα παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Τα έργα  της ύδρευσης και της αποχέτευσης που εκτελούνται είναι ύψους περίπου 2.000.000 € για την κάθε σύμβαση.

 

Αυτό το οποίο τονίστηκε από την πλευρά του Δημάρχου είναι ότι με κάθε τρόπο η Δημοτική

Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης  πρέπει να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει το σύνολο του σχεδιασμού της για τα ενταγμένα έργα, αλλά και για εκείνα που είναι προς ένταξη για τις Δημοτικές Ενότητες Μαλίων και Χερσονήσου, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το ΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια και αφού θα έχει επεκταθεί η αρμοδιότητα στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Γουβών και Επισκοπής θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της για την υλοποίηση των ανάλογων έργων  ύδρευσης και αποχέτευσης στις εν λόγω περιοχές.

copyright © Δήμος Χερσονήσου