Αποκατάσταση – Ανάδειξη υφιστάμενου μονοπατιού στο Καλό Χωριό Δ.Ε. Γουβών

Τη σύμβαση του έργου «Αποκατάσταση – Ανάδειξη υφιστάμενου μονοπατιού στο Καλό Χωριό Δ.Ε. Γουβών» προϋπολογισμού 65.500 ευρώ (με Φ.Π.Α.) υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Χωροταξικού Σχεδιασμού, κ. Εμμαν. Πετράκης και ο ανάδοχος του έργου, κ. Ιωάννης Κασσωτάκης  παρουσία του δημάρχου Χερσονήσου, κ. Γιάννη Μαστοράκη και της επιβλέπουσας μηχανικού της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Στεφανίας Τζαγκαράκη – πολιτικός μηχανικός.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και συγκεκριμένα  την αρχιτέκτονα μηχανικό, Αθανασία Αλεξανδρή. Η μελέτη αφορά στην αποκατάσταση και την ανάδειξη υφιστάμενου παλαιού μονοπατιού στον οικισμό Καλό Χωριό. Πρόκειται για τη διαδρομή που ενώνει τον οικισμό με το ύψωμα στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού. Το μήκος του μονοπατιού είναι 130 μέτρα. Για την ανάδειξη του μονοπατιού θα γίνει καθαρισμός και αποκατάσταση των γεωμετρικών στοιχείων, θα κατασκευαστούν κεκλιμένα λιθόστρωτα και λίθινες βαθμίδες σε όλο το μήκος και θα τοποθετηθεί κιγκλίδωμα καστανιάς αμφίπλευρα.  Σε επιλεγμένα σημεία θα δημιουργηθούν θέσεις θέασης, όπου και θα κατασκευαστούν πέτρινα καθίσματα.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» και έχει συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης δύο (2) μήνες.