Στην τελική ευθεία το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κοκκίνη Χάνι

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

 

Σχολείο – «στολίδι» με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές θα φιλοξενήσει συνολικά 350 παιδιά – Αυτοψία από τον Δήμαρχο Χερσονήσου

 

 

Ένα οραματικό έργο δεκαετιών για την περιοχή Κοκκίνη Χάνι είναι έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά. Πρόκειται για το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο στη θέση Κοψά, στην Ανώπολη, το οποίο έχει μπει σε τροχιά ολοκλήρωσης και θα είναι έτοιμο την προσεχή σχολική χρονιά να ανοίξει τις πύλες του για τη φιλοξενία συνολικά 350 παιδιών.

Το νέο σχολικό συγκρότημα έχει κατασκευαστεί με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί σχολείο – «πρότυπο» που απαντά στις ανάγκες μίας σύγχρονης δομής εκπαίδευσης.

Στο σχολικό συγκρότημα πραγματοποίησε αυτοψία ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Κώστα Αναστασάκη και Κώστα Ζαχαριουδάκη, ενημερώθηκαν από τον ανάδοχο για την πορεία των εργασιών και συζήτησαν για τις τελευταίες λεπτομέρειες που απομένουν για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων.

«Είμαστε περήφανοι γιατί στον Δήμο Χερσονήσου θα λειτουργήσει μία από τις πλέον σύγχρονες σχολικές μονάδες στην Κρήτη. Ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελεί πρότυπο και “οδηγό” για το πως θα πρέπει να είναι οι δομές εκπαίδευσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Το νέο Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Κοκκίνη Χάνι προσφέρει ένα άριστο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπως ακριβώς αξίζει στα παιδιά που θα φιλοξενήσει και στους εκπαιδευτικούς για το λειτούργημά τους. Είναι ευθύνη και καθήκον μας να επιχειρούμε ακατάπαυστα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των δομών σχολικής στέγης, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν».

Το δωδεκαθέσιο δημοτικό σχολείο και το διθέσιο Νηπιαγωγείο Κοκκίνη-Χάνι, στην τοποθεσία «Κοψάς» της Δημοτικής Κοινότητας Ανωπόλης βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και η συνολική του δυναμικότητα είναι 350 μαθητές.

Στο σχολικό συγκρότημα τεσσάρων κτιρίων συνολικού εμβαδού 4.200 τ.μ. δομημένου χώρου, περιλαμβάνονται εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, εργαστήρια φυσικών επιστημών, πληροφορικής και ξένων γλωσσών, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρος φαγητού για τη λειτουργεία του ολοήμερου, βιβλιοθήκη, ανοιχτό γήπεδο, καθώς και όλοι οι απαραίτητοι βοηθητικοί χώροι. Επίσης, υπάρχει υπόγειος χώρος στάθμευσης.

Όλοι οι χώροι είναι προσβάσιμοι και για ΑμεΑ σύμφωνα με τη μελέτη προσβασιμότητας. Για το λόγο αυτό υπάρχουν και δύο ανελκυστήρες (ένας για το δημοτικό και ένα για το νηπιαγωγείο) και ειδικοί χώροι υγιεινής.

Όσον αφορά την εγκατάσταση θέρμανσης – κλιματισμού αυτή σχεδιάστηκε με γνώμονα την εξοικονόμηση ενέργειας χωρίς την χρησιμοποίηση υγρών καυσίμων.