Ανακύκλωση Παντού – Δράσεις με «πράσινο» αποτύπωμα στο Δήμο Χερσονήσου και ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ «ΠΡΑΣΙΝΟ» ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων – Δωροεπιταγές θα δοθούν σε άπορες οικογένειες του Δήμου

 

Συνεχίζονται με επιτυχία και ενισχύονται οι δράσεις ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων στο Δήμο Χερσονήσου.

Με κεντρικό μήνυμα «ανακύκλωση παντού», ο Δήμος Χερσονήσου και ο ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας υλοποιούν προγράμματα κυκλικής οικονομίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του Δήμου Χερσονήσου ειδικοί κόκκινοι κάδοι (το επόμενο διάστημα θα αντικατασταθούν από κάδους χρώματος μωβ σύμφωνα με σχετική κοινοτική οδηγία) για τη συγκέντρωση παλιών ρούχων, υφασμάτων και παπουτσιών.

Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει και κοινωνική ανταποδοτικότητα καθώς η εταιρία διαχείρισης απέδωσε στο Δήμο Χερσονήσου δωροεπιταγές οι οποίες θα δοθούν, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε άπορες οικογένειες.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται σε ένα ευρύ φάσμα πρωτοβουλιών του Δήμου Χερσονήσου και του ΦΟΔΙΣΑ Βόρειας Πεδιάδας με στόχο να ευαισθητοποιήσουμε και να κινητοποιήσουμε τους πολίτες σχετικά με τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης, τις μεθόδους διαλογής στην πηγή και τα οφέλη από την κυκλική οικονομία», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στο Δήμο Χερσονήσου έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι σε 10 σημεία και ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί το επόμενο διάστημα.

Το 2021 συγκεντρώθηκαν 19.435 κιλά ενδυμάτων και υποδημάτων ενώ το 2022 καταγράφηκε σημαντική αύξηση στα 22.650 κιλά.

«Ενδύματα και υποδήματα είναι είδος προς ανακύκλωση και αποτελεί στόχο η εισαγωγή καλών πρακτικών διαχείρισης. Η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικών πόρων, η μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, η διαμόρφωση οικολογικής συνείδησης και νοοτροπίας αποτελούν κοινωνικό ζητούμενο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Είναι λοιπόν προτεραιότητα η βιώσιμη διαχείριση και η επαναχρησιμοποίηση των πρώτων υλών υπό το πρίσμα της αειφορίας και της προστασίας του περιβάλλοντος», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.