Χρυσό βραβείο στο Δήμο Χερσονήσου στα Best City Awards 2023

ΧΡΥΣΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΑ BEST CITY AWARDS 2023

 

Σημαντική διάκριση για παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν και αφορούν στην καινοτομία και την αειφορία σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου

 

 

Σπουδαία διάκριση για τον Δήμο Χερσονήσου που έλαβε το χρυσό βραβείο στα Best City Awards 2023 για παρεμβάσεις που δρομολογήθηκαν και αφορούν στην καινοτομία και την αειφορία σε σχολεία του Δήμου για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται για την κατασκευή του νέου σχολικού συγκροτήματος στη θέση Κοψά, στην περιοχή Κοκκίνη Χάνι και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής με τη χρήση γεωθερμίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος, με υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χερσονήσου, στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων.

«Στο Δήμο Χερσονήσου δίνουμε μεγάλη έμφαση στις δομές εκπαίδευσης γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον αυτής της χώρας και προσπαθούμε να τους δώσουμε όσο περισσότερα εφόδια μπορούμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κατασκευάστηκε ένα νέο σχολικό συγκρότημα στην περιοχή Κοψά που αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι για τον τόπο μας. Κατασκευάστηκε με βάση τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και αποτελεί οδηγό για το όραμά μας σχετικά με τη σχολική στέγη στο Δήμο Χερσονήσου.  Με το ίδιο σκεπτικό, βάζοντας πάντοτε στην εξίσωση της ανάπτυξης μείζονα θέματα περιβάλλοντος και παρεμβάσεων με «πράσινο» αποτύπωμα, υλοποιήθηκε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Δημοτικού Σχολείου της Επισκοπής με τη χρήση γεωθερμίας», σημείωσε κατά την ομιλία του στα «Best City Awards 2023», ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Τα «Best City Awards» επιβραβεύουν την καινοτομία και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών αναδεικνύοντας κάθε χρόνο τις κορυφαίες πρακτικές και λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Διοργανώνονται από την «Boussias Communications» υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Λειτουργώντας με υψηλές προδιαγραφές οργάνωσης και διαχείρισης, με στόχο την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη,  έχουμε ως στρατηγικό στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την εφαρμογή των υψηλότερων προτύπων στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων. Θέλω να ευχαριστήσω τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χερσονήσου που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να πετύχουμε την υλοποίηση δύο σπουδαίων έργων για τον τόπο μας και συνεχίζουν τις προσπάθειες σε καθημερινή βάση για την ανάπτυξη του Δήμου Χερσονήσου», σημείωσε ο κ. Σέγκος.