Δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης από το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Δήμο Χερσονήσου

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης από το Χαμόγελο του Παιδιού και τον Δήμο Χερσονήσου

 

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» στην οποία συμμετέχουν χώρες της Μεσογείου, ο Δήμος Χερσονήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνουν δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κινητοποιεί εδώ και χρόνια δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Εφέτος για άλλη μια φορά το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Χερσονήσου συνδιοργανώνουν τη δράση αυτή με σκοπό την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Αυτή την Κυριακή, 15/05/22 και ώρα 09:30 στην παραλία Αποσελέμη στην Ανάληψη Χερσονήσου θα υλοποιηθεί καθαρισμός παραλίας και ταυτόχρονα θα γίνουν θεματικές δράσεις για τα παιδιά από σημαντικούς συνεργάτες, εθελοντές και φορείς.

Στόχος της δράσης, δεν είναι μόνο ο καθαρισμός της παραλίας αλλά και η πραγματοποίηση εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και εικαστικών δρώμενων βιωματικού χαρακτήρα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων, σε θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Χερσονήσου, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων στέλνουν το μήνυμα της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που αποτελεί τη βάση για την αλλαγή της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας.