Ο Δήμαρχος Χερσονήσου σε εκδήλωση της ΚΕΔΧ για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΔΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

Σέγκος : Επικοινωνούμε τη δύναμη του Αθλητισμού να ενώσει τους λαούς, να υπερκεράσει πάσης φύσεως διαφορές, να λειτουργήσει ως παγκόσμια γλώσσα ενότητας, συμφιλίωσης και ανάδειξης των αξιών του

 

 

Για τις αξίες του Αθλητισμού και τα πανανθρώπινα ιδανικά της Ειρήνης μίλησε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

«Ο Δήμος Χερσονήσου και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου αναγνωρίζοντας και υπηρετώντας τις αξίες του Αθλητισμού, θέλουμε να επικοινωνήσουμε το αληθινό μήνυμα της συναδέλφωσης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ειρήνης και του αθλητικού πνεύματος», επεσήμανε ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση, θεσμοί και κοινωνία να πιστέψουμε και να αναδείξουμε την κοινωνική διάσταση του αθλητισμού σε συνάρτηση με τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην διατήρηση του αγαθού της ειρήνης και στην εγκαθίδρυση και ενδυνάμωση  των πιο σημαντικών κοινωνικών αξιών πάντοτε με σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και τον απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης ύπαρξης».

Η εκδήλωση της ΚΕΔΧ πραγματοποιήθηκε στο Φιλωνίδειο Κλειστό Γυμναστήριο στον Λιμένα Χερσονήσου παρουσία πλήθους πολιτών, κυρίως μικρών παιδιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκαν αθλητικά σωματεία, αθλητές και αθλήτριες του Δήμου Χερσονήσου, που διακρίθηκαν κατά τα έτη 2019 - 2022 σε παγκρήτιο, πανελλήνιο, πανευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη σωματεία, αθλητές και αθλήτριες για τις διακρίσεις του και τόνισε : «Το «ευ αγωνίζεσθαι», η θεμελιώδης αρχή του αθλητισμού, ας μας συντροφεύει σε όλες τις δράσεις της καθημερινότητας μας μαζί με τη συνεχή προσπάθεια και τον σεβασμό στον συνάνθρωπό μας. Απόψε τονίζουμε τη δύναμη του Αθλητισμού να ενώσει τους λαούς, να υπερκεράσει πάσης φύσεως διαφορές, να λειτουργήσει ως παγκόσμια γλώσσα ενότητας, συμφιλίωσης και ανάδειξης των Αξιών του».