main img main img main img main img main img main img main img main img

Εκπόνηση μελέτης για την αναβάθμιση του Κόμβου Καρτερού

 

Χερσόνησος, 16 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Εκπόνηση μελέτης για την αναβάθμιση του Κόμβου Καρτερού


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Ανώνυμη Εταιρεία (ΟΑΚ Α.Ε.) κατά τη δημόσια συνεδρίαση του Οργανισμού στις 15/4/2014 στα Χανιά αποφάσισε ομόφωνα να αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης «Αναβάθμιση Κόμβου Καρτερού», προϋπολογισμού 100.000 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).


Μετά από πρόταση του Δημάρχου Χερσονήσου & μέλους του ΔΣ του ΟΑΚ ΑΕ, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, αναγνωρίστηκε η αναγκαιότητα σύνταξης της εν λόγω μελέτης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου και οι τοπικοί φορείς της περιοχής έχουν αναδείξει το πρόβλημα και έχουν προτείνει συγκεκριμένες λύσεις.

 

Συγκεκριμένα στον ανισόπεδο κόμβο Καρτερού, ο κλάδος εξόδου προς την περιοχή της Επισκοπής, Ελιάς, Επάνω Βάθειας κλπ είναι μετατοπισμένος  ανατολικά με αποτέλεσμα για την εξυπηρέτηση της περιοχής να απαιτείται σημαντικό μήκος περιπορίας.  Για τη λύση του προβλήματος υπάρχει αναγκαιότητα κατασκευής νοτίου κλάδου εξόδου του κόμβου για την εξυπηρέτησης της παραπάνω περιοχής.

 

Η μελέτη θα ξεκινήσει άμεσα, ώστε μετά την ολοκλήρωση της σύνταξής της να εξευρεθεί χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Ένα πάγιο σημαντικό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής του Δήμου Χερσονήσου που εξυπηρετούνται από τον επαρχιακό δρόμο Καρτερός-Επισκοπή, αντιμετωπίζεται με την ανάθεση της μελέτης. Οι προσπάθειες και οι αγώνες του Δήμου και των κατοίκων, επιτέλους έφεραν αποτέλεσμα. Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στα μέλη του Δ.Σ. του ΟΑΚ Κρήτης και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Δεικτάκη, Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης και στον Δ/ντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Λευτέρη Κοπάση

copyright © Δήμος Χερσονήσου