main img main img main img main img main img main img main img main img

Αιτήσεις για καταστροφές σε επιχειρήσεις από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές

Ο Δήμος Χερσονήσου ενημερώνει τους δημότες ότι από σήμερα, Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις σχετικά με καταστροφές σε επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές του Δήμου από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές (χαλαζοπτώσεις και πλημμύρες που έλαβαν χώρα από 20 έως και 22 Οκτωβρίου), προκειμένου να τους εγκριθούν σχετικές αποζημιώσεις.

 

Η εξέταση των αιτήσεων πραγματοποιείται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης ως αρμόδιας εκ του νόμου υπηρεσίας. Οι πολίτες μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις είτε στην Περιφέρεια Κρήτης (Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Μ. Μουσούρου 15, 71201, Ηράκλειο, τηλ. 2813 410201 ή 2813 410 202) είτε στο Δήμο μας.

 

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος ενεργεί μόνο επικουρικά για τη συγκέντρωση και διαβίβαση των αιτήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης, η οποία όπως προαναφέρθηκε είναι η μόνη αρμόδια για την υποδοχή και εξέτασης τους. Οι υπηρεσίες του Δήμου που θα υποδέχονται τις αιτήσεις δεν θα προβαίνουν σε κανενός είδους ελέγχου τους (τυπικής πληρότητας ή εξέτασης ουσίας).

 

Σε ό,τι αφορά στον τρόπο κατάθεσης των αιτήσεων στο Δήμο, αυτή μπορεί να γίνει είτε με φυσική παρουσία κατόπιν ραντεβού σε όλα τα δημοτικά καταστήματα (Γραφεία Πρωτοκόλλου), είτε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dimos@hersonisos.gr.   

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη, τυποποιημένη αίτηση και να ενημερωθούν σχετικά με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τα σχετικά δικαιολογητικά τα οποία αναφέρονται στις υπ’ αριθμ. 20725/Β979/11 (ΦΕΚ 1207/Β’) και ΓΔΟΠ/0000811/ΕΞ2017/17 (ΦΕΚ 1927/Β’) αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών.

 

Αναλυτικότερα, η αίτηση που πρέπει να συμπληρωθεί μπορεί να αναζητηθεί στο σύνδεσμο:  Link1

copyright © Δήμος Χερσονήσου