Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στη συνεδρίαση για τη στρατηγική διαμόρφωσης εμβληματικών διαδρομών στην Κρήτη

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

 

Σέγκος : «Η μοναδικότητα του τόπου μας μπορεί να αποτελέσει οδηγό για μία πρωτοπόρα στρατηγική εξωστρέφειας με επίκεντρο το περιβάλλον και τον πολιτισμό»

 

Στα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης και ειδικότερα του Δήμου Χερσονήσου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίασης της Χωρικής Ομάδας Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός.

Πρόκειται για μία συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης του σπάνιου φυσικού πλούτου που διαθέτει η Κρήτη μέσα από στοχευμένες παρεμβάσεις δημιουργίας εμβληματικών διαδρομών.

«Ο Δήμος Χερσονήσου μπορεί να έχει ρόλο πρωταγωνιστή σε αυτή την προσπάθεια και η μοναδικότητα του τόπου μας να γίνει οδηγός σε μία πρωτοπόρα στρατηγική εξωστρέφειας με επίκεντρο το περιβάλλον και του πολιτισμό», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.

Η Χωρική Ομάδα Διακυβέρνησης της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης Εμβληματικών Διαδρομών / Περιβάλλον και Πολιτισμός στην Περιφέρεια Κρήτης καλείται να διαμορφώσει ένα πλαίσιο παρεμβάσεων για την ανάδειξη και προβολή της σπάνιας πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού φυσικού πλούτου του νησιού μέσω μίας ολοκληρωμένης και ενιαίας αναπτυξιακής προσέγγισης.

«Κάθε έννοια βιώσιμης ανάπτυξης πρέπει να έχει στο επίκεντρο το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Το ιστορικό και πολιτιστικό μας απόθεμα δημιουργούν προσδοκίες για τη διαμόρφωση μία στρατηγικής που θα προσδώσει μία ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική στην Κρήτη γενικότερα και στον Δήμο Χερσονήσου ειδικότερα», σημείωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Ο Δήμος Χερσονήσου συμμετέχει στο δίκτυο με τον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων. Το ανάκτορο των Μαλίων είναι το τρίτο σε μέγεθος μινωικό παλάτι στην Κρήτη μετά την Κνωσό και τη Φαιστό.