main img main img main img main img main img main img main img main img

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρέσβη Βρετανίας κ. Andrew Staunton στο Δήμαρχο Χερσονήσου

 

Ο Αναπλ. Πρέσβης Βρετανίας κ.Andrew Staunton (αριστερά), η κ. Κλαίρη Φραγκάκη Υποπρόξενος Ηρακλείου (κέντρο) και ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (δεξιά)

 

Χερσόνησος,  22 Μαΐου 2014

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: Επίσκεψη του Αναπληρωτή Πρέσβη Βρετανίας κ. Andrew Staunton στο Δήμαρχο Χερσονήσου


Το Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη επισκέφτηκε την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, ο Αναπληρωτής Πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα κ. Andrew Staunton, στα πλαίσια ταξιδιού που πραγματοποιεί στην Κρήτη για σειρά επαφών.


Ο αναπληρωτής Πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, συνοδευόμενος από την Υποπρόξενο Ηρακλείου κ. Κλαίρη Φραγκάκη,  συναντήθηκε με το Δήμαρχο Χερσονήσου στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου και συζήτησε μαζί του το θέμα της ασφάλειας των νεαρών τουριστών στην περιοχή της  Χερσονήσου και των Μαλίων. Αναφέρθηκαν στην καμπάνια ενημέρωσης του Βρετανικού Προξενείου για το νεανικό τουρισμό με τίτλο «Hangover Holiday» που πραγματοποιήθηκε πέρυσι σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα.

 

Ο Αναπληρωτής Πρέσβης αφού αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με το Δήμαρχο Χερσονήσου παραβρέθηκε σε γαμήλια τελετή βρετανών υπηκόων στην αίθουσα τελετών του Δήμου Χερσονήσου.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου τόνισε στον κ.  Staunton ότι οι Τοπικές Αρχές της Ελλάδος λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και δημιουργούν σημαντικά έργα υποδομής για την ασφάλεια όλων των ξένων επισκεπτών. Επεσήμανε ότι κομβικό σημεία της ασφάλειας και αστυνόμευσης ενός τόπου είναι η πρόληψη, ο σχεδιασμός, η συνεργασία, η υιοθέτηση καλών πρακτικών και η θεσμοθέτηση τοπικών κανονιστικών πράξεων και χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Βρετανικής Πρεσβείας να καλεί σε συναντήσεις και συνομιλίες όλους όσους εμπλέκονται στο νεανικό τουρισμό (Δήμους, Ελληνική Αστυνομία, Κράτος και Tour Operators) για προβληματισμό, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε ότι τα Μάλια, όπως όλος ο Δήμος Χερσονήσου και ολόκληρη η Κρήτη, είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός. Η Δημοτική Αρχή έχει άριστη συνεργασία με την Πολιτεία, την Αστυνομία και το Βρετανικό Προξενείο και έχει προβεί σε μια σειρά μέτρων που ενισχύουν την ασφάλεια των επισκεπτών αλλά και της τοπικής κοινωνίας με σκοπό να αποτρέπονται ακραίες και βίαιες συμπεριφορές κυρίως νεαρών τουριστών, όπως οι κανονιστικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών και την ενοικίαση τριτρόχων και τετρατρόχων οχημάτων.

 

Γαμήλια τελετή βρετανών υπηκόων στην αίθουσα τελετών του Δήμου Χερσονήσου

copyright © Δήμος Χερσονήσου