«Έξυπνες» πρακτικές και στρατηγική αειφορίας του Δήμου Χερσονήσου στο Φόρουμ των Δελφών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

 

Σέγκος στο Delphi Economic Forum : «Η καινοτομία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Δήμο Χερσονήσου»

 

Σε ένα από τα κορυφαία διεθνή Φόρουμ, το Delphi Economic Forum, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Χερσονήσου.

Ο κ. Σέγκος συμμετείχε στη συζήτηση της θεματικής ενότητας με τίτλο «Ματιά στο μέλλον : Πώς μπορούν οι Τοπικές Αρχές να αγκαλιάσουν την καινοτομία και να επενδύσουν στον άνθρωπο», παρουσιάζοντας “έξυπνες” πρακτικές που υλοποιούνται στο Δήμο Χερσονήσου.

Την έναρξη των εργασιών του Φόρουμ των Δελφών κήρυξε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι μεγάλη τιμή η συμμετοχή σε ένα κορυφαίο Φόρουμ, διεθνούς εμβέλειας και κύρους» σημείωσε ο κ. Σέγκος ο οποίος αναφέρθηκε στις στρατηγικές προτεραιότητες του Δήμου Χερσονήσου με υπό το πρίσμα της καινοτομίας. «Η καινοτομία με ανθρωποκεντρική προσέγγιση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το Δήμο Χερσονήσου. Είναι στοιχείο απαραίτητο για όλο το φάσμα λειτουργίας ενός έξυπνου Δήμου. Από τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αξιοποίηση υδάτινων πόρων με smart συστήματα άρδευσης μέχρι την εξυπηρέτηση του πολίτη/επισκέπτη και την ανάπτυξη δικτύων κυβερνοασφάλειας. Καταφέραμε να κάνουμε άλματα προς αυτή την κατεύθυνση με γνώμονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την αναβάθμιση των υπηρεσιών μας και την υλοποίηση οραματικών έργων που δεν είχαν γίνει για δεκαετίες στο Δήμο Χερσονήσου», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά και εκτός από τον Δήμαρχο Χερσονήσου συμμετείχαν και οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Αρχαίας Ολυμπίας, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Λάρνακας, Πάτρας, Πρεβέζης, Σπάρτης, Τρικάλων και Χανίων.

Οι θεματικοί πυλώνες του Φόρουμ που θα διαρκέσει έως τις 29 Απριλίου καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που εκτείνεται από τη γεωπολιτική και τη διεθνή ασφάλεια, το μέλλον της Ευρώπης, τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή, την τεχνολογία, μέχρι την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων. 

«Η καινοτομία είναι καίριας σημασίας για την επίτευξη της διττής πράσινης και ψηφιακής μετάβασης και προς αυτή την κατεύθυνση, η αξιοποίηση του δυναμικού όλων των παραγόντων των οικοσυστημάτων καινοτομίας είναι απαραίτητη για τον τοπικό πληθυσμό αλλά και για τους επισκέπτες», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου.