main img main img main img main img main img main img main img main img

Συμμετοχή στην Ημερίδα «Ιδρύοντας Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις»

 

Την Τρίτη 4 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με τη στήριξη της Expertise France η οποία παρέχει τεχνική βοήθεια στη χώρα μας από πλευράς Γαλλικής Κυβέρνησης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ημερίδα με θέμα:

 

«Ιδρύοντας Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση»


Στην ημερίδα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαστοράκης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών θεμάτων κ. Κώστας Παρλαμάς, η Γενική Γραμματέας κ. Νατάσσα Νηστικάκη και ο Δ/ντης Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νίκος Βασιλάκης. 

 

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε  η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε μεταξύ άλλων και  ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης. 

 

Στην πρώτη ενότητα παρουσιάστηκαν από θεσμικούς εκπρόσωπους των ΟΤΑ και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, η δική τους προσέγγιση για την ένταξη και λειτουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους εν λόγω φορείς.

 

Στη δεύτερη ενότητα, παρουσιάστηκαν συστάσεις των εμπειρογνωμόνων της Expertise France, σε θέματα οργάνωσης, διαδικασιών και μεθόδων υλοποίησης, αναγκών εκπαίδευσης και πιστοποίησης εσωτερικών ελεγκτών, αναφορικά με τη δημιουργία μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις της Ελληνικής επικράτειας.

 

Ενώ στην τρίτη ενότητα, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που πιθανά να αντιμετωπίσουν οι ΟΤΑ σε αυτή τη μετάβαση.

Απώτερος σκοπός ήταν τα συμπεράσματα της ημερίδας να αξιοποιηθούν για την καλύτερη καταγραφή ενός εγχειριδίου λειτουργίας μονάδων εσωτερικού ελέγχου, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Αποκεντρωμένες Αρχές που δεν έχουν ενεργοποιήσει Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου, την επόμενη ημέρα της λειτουργίας τους.

 

Ημερίδα2

copyright © Δήμος Χερσονήσου