Καθαρισμός ανεξέλεγκτης χωματερής στα Μάλια

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

Σέγκος : Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση αλλά και αυστηροποίηση ελέγχων για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών

 

 

Σε εργασίες καθαρισμού παράνομης χωματερής στα Μάλια προχώρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο μίας ευρύτερης προσπάθειας που αφορά στην πολιτική προστασία, την καθαριότητα και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος Χερσονήσου καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος σε όλο το εύρος του και στην κορυφή της ατζέντας της καθημερινότητας βρίσκεται η ελαχιστοποίηση των περιπτώσεων ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Μήνυμα ευαισθητοποίησης αλλά και αυστηροποίησης των ελέγχων έστειλε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

«Στο μείζον θέμα της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος χρειάζεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Για τους λίγους όμως που συνεχίζουν να παρανομούν, η δημοτική αρχή δεν θα δείξει καμία ανοχή στην επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σέγκος και πρόσθεσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου έχει το προνόμιο να διαθέτει ΧΥΤΑ καθώς και πράσινα σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν απορρίμματα. Σε αυτούς τους χώρους, σε ΧΥΤΑ Χερσονήσου και στο πράσινο σημείο των Μαλίων μπορούν οι πολίτες να πηγαίνουν τα απορρίμματα. Οι χώροι ανεξέλεγκτης απόθεσης απορριμμάτων πέραν της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την πρόκληση πυρκαγιών».

Στο σημείο παρέμβασης στα Μάλια, μαζεύτηκε μεγάλος όγκος απορριμμάτων και μπαζών και η εικόνα του άλλαξε άρδην.

Κάλεσμα στους πολίτες σε συστράτευση κατά των ανεξέλεγκτων χωματερών απηύθυνε ο Δήμαρχος Χερσονήσου. 

«Για την προστασία του περιβάλλοντος και ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, μη επιτρέποντας σε κάποιους ασυνείδητους να επιβαρύνουν τον πανέμορφο τόπο μας. Σας καλούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο. Είναι στο χέρι μας και θα το πετύχουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά.