«Καθαρίστε τη Μεσόγειο» : Δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης στο Δήμο Χερσονήσου

«ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ» : ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Ο Δήμος Χερσονήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» στέλνουν μήνυμα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και ενημέρωσης για την ανάγκη αλλαγής της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας

 

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», ο Δήμος Χερσονήσου και το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργάνωσαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δράσεις εθελοντισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων.

Η εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» κινητοποιεί εδώ και χρόνια δήμους, περιβαλλοντικούς και άλλους κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και εθελοντές κάθε ηλικίας, ώστε να πάρουν μέρος στη λύση του προβλήματος και να δηλώσουν με τον δικό τους έμπρακτο τρόπο τη βούλησή τους για καθαρότερες θάλασσες και ακτές.

Εφέτος, για άλλη μια φορά, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Δήμος Χερσονήσου συμμετείχαν στη δράση «Clean Up the Med»  με σκοπό την κινητοποίηση και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Για την περιβαλλοντική πρωτοβουλία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος σημείωσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου, το “Χαμόγελο του Παιδιού” και το σύνολο των συμμετεχόντων και εμπλεκόμενων φορέων στη δράση “Clean Up Med”, στέλνουμε το μήνυμα της προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που αποτελεί τη βάση για την αλλαγή της περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας. Η εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” μας κινητοποιεί ώστε να γίνουμε κοινωνοί της προσπάθειας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να δηλώσουμε με έμπρακτο τρόπο τη βούληση για καθαρότερες θάλασσες και ακτές».

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της παραθαλάσσιας περιοχής στην παραλία κάτω από το Ενυδρείο Κρήτης – Cretaquarium ενώ έγιναν παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα (ψυχαγωγικά και εικαστικά δρώμενα βιωματικού χαρακτήρα) με σκοπό την πρόληψη για τα θαλάσσια ύδατα.

Στη δράση συμμετείχαν παιδιά εθελοντές του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου «YouSmile», του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αλλά και πληθώρα εθελοντών.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται  για τη μεγαλύτερη εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών των μεσογειακών ακτών, του βυθού και άλλων φυσικών περιοχών στην οποία χιλιάδες άνθρωποι από είκοσι χώρες της Μεσογείου ενώνουν δυνάμεις, με σκοπό την προστασία του θαλάσσιου και παράκτιου οικοσυστήματος.