Εορτασμός της 79ης Επετείου της Μάχης του Κοψά (Μάχη της Κρήτης) - Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

 

   Με αφορμή τις προγραμματισμένες  στο  μήνα  Μάιο εκδηλώσεις εθνικού χαρακτήρα για την «ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»,  σας γνωρίζουμε ότι  ο  Δήμος Χερσονήσου, σε συνεργασία τόσο με την Ενορία Ταξιαρχών  Ανώπολης, όσο και με τους  Πολιτιστικούς Συλλόγους  της περιοχής, τιμώντας την ιστορική «ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΨΑ»,  πραγματοποιούν εκδηλώσεις μνήμης και απόδοσης φόρου τιμής, την Πέμπτη 21   Μαΐου 2020, στο πλαίσιο των υγειονομικών οδηγιών της Κυβέρνησης, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID -19.

 

   Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία στην Ανώπολη του Δήμου Χερσονήσου ( ύψωμα Κοψάς ), με την παρουσία περιορισμένου αριθμού εκπροσώπων των αρχών, καθώς και μικρής αντιπροσωπείας φορέων – συλλόγων, που σε κάθε περίπτωση, δεν θα υπερβαίνει τα δέκα ( 10 ) άτομα, για λόγους δημόσιας υγείας.

 

  Η μάχη του Κοψά το Μάιο του 1941, αποτελεί πράξη ηρωισμού, γενναιότητας και αυταπάρνησης. Χάρη σ’ αυτήν, αποκρούστηκε με μεγάλη επιτυχία η γερμανική μονάδα που αποπειράθηκε να  καταλάβει την περιοχή και τελικά κρατήθηκε ελεύθερη. Η διατήρηση της συλλογικής μνήμης και η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας είναι υποχρέωση όλων μας και αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός των προαναφερόμενων εκδηλώσεων, έστω και κάτω από τις πρωτόγνωρες σε όλους μας συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την κοινωνία.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

 

Από 8ης πρωινής ώρας και ως τη δύση του ηλίου της 21ης Μαΐου 2020 προβλέπεται:

 

Α  ΜΕΡΟΣ

 

1.  Γενικός σημαιοστολισμός
2.  Φωταγώγηση των Δημοσίων – Δημοτικών καταστημάτων &  Ν.Π.Δ.Δ.

 

 

Β  ΜΕΡΟΣ

 

10:00      Δοξολογία   και  Επιμνημόσυνη  Δέηση  στον  Ιερό  Ναό  του Προφήτη Ηλία,  πάντα  τηρώντας τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

 

10:30      Κατάθεση   Στεφάνου  από  το  Δήμαρχο  Χερσονήσου   κ. Σέγκο  Ιωάννη

 

10:35      Απαγγελία Εθνικού Ύμνου

 

10:40      Χαιρετισμός από το  Δήμαρχο Χερσονήσου κ. Σέγκο Ιωάννη