main img main img main img main img main img main img main img main img

Μια βραδιά στο Αγροτικό Μουσείο

Με εργαστήρια κεραμικής, φωτογραφική προβολή και μουσική εκδήλωση ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Χερσονήσου το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με το Δήμο Χερσονήσου τιμά την τέχνη της κεραμικής της Κρήτης, στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά Κανακάκη, στις 19 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00΄ έως τις 23.00΄.

 

Από τις 18.00΄ στη βεράντα του πρώτου επιπέδου, οι αγγειοπλάστες Μιχάλης Χουλάκης και Ζαχαρίας Καλιακάκης, με ποδοκίνητους τροχούς θα στήσουν τα «εργαστήριά» τους και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών την τέχνη τους στη δημιουργία μικρών και μεγάλων πήλινων αντικειμένων.

 

Μόλις βραδιάσει (21.00΄), στην πλατεία του Μουσείου θα  ξεκινήσει προβολή φωτογραφιών από τη συλλογή της φωτογράφου Μαρίας Χουλάκη με θέμα την διαχρονική τέχνη της αγγειοπλαστικής, όπως αυτή διατηρείται ακόμα και σήμερα μέσα από τα πολυάριθμα εργαστήρια αγγειοπλαστικής του Θραψανού, του μεγαλύτερου κέντρου παραγωγής κεραμικών της Κρήτης.

 

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης, θα συνοδεύσουν την εκδήλωση με ήχους προερχόμενους από την παραδοσιακή, τοπική μουσική.

 

Την ημέρα της εκδήλωσης η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι μειωμένη (3€) και ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών. 


copyright © Δήμος Χερσονήσου