Εγκρίθηκαν πιστώσεις 8.393.468 ευρώ στο Δήμο Χερσονήσου από το Υπουργείο Υποδομών για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 8.393.468 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

 

Χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα – Σέγκος : Εξασφαλίσαμε τις πιστώσεις και δρομολογούμε εκτεταμένες παρεμβάσεις βελτίωσης οδικών υποδομών

 

 

Ο Δήμος Χερσονήσου εξασφάλισε πιστώσεις 8.393.468 ευρώ για την υλοποίηση εκτεταμένων παρεμβάσεων αποκατάστασης του οδικού δικτύου που υπέστη μεγάλες καταστροφές από τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και συγκεκριμένα στον «άξονα προτεραιότητας 2.4 Πρόληψη και Διαχείριση Κινδύνων» και θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Πρόκειται για μία δέσμη στοχευμένων παρεμβάσεων σε οδικά έργα συνολικά στον Δήμο Χερσονήσου που έρχονται να καλύψουν σημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος και πρόσθεσε : «Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πιστώσεις που ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ και είμαστε έτοιμοι για την υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου project σε οδικές υποδομές τόσο στο παραλιακό μέτωπο όσο και σε περιοχές της ενδοχώρας που επλήγησαν από τη θεομηνία του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου του 2020».

Η υλοποίηση των παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει την ποιότητα του οδικού δικτύου στο Δήμο Χερσονήσου, θα βελτιώσει τις μετακινήσεις πολιτών και επισκεπτών και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Έργα θα γίνουν τόσο σε τουριστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

«Ο Δήμος Χερσονήσου υπέστη μεγάλες καταστροφές από τα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τον τόπο μας το φθινόπωρο του 2020. Από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε έργα αποκατάστασης και ως δημοτική αρχή θέσαμε ως προτεραιότητα την υλοποίηση έργων οραματικού χαρακτήρα που θα αφορούν στη βελτίωση των οδικών υποδομών συνολικά.  Αξιοποιούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία εξασφαλίζοντας πιστώσεις για την ανάπτυξη του τόπου μας και προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που απαντούν στις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.