main img main img main img main img main img main img main img main img

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης στο Συνέδριο του Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων στη Σκιάθο

 

Χερσόνησος, 23  Σεπτεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε το  Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνεργασία με την Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στη Σκιάθο.


Στη Σκιάθο μετέβη ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, συνοδευόμενος από τον Γενικό Διευθυντή του ΦΟΔΣΑ Β. Πεδιάδος κ. Γιώργο Παπαδάκη, προκειμένου να συμμετάσχει στο 23ο Πανελλήνιο Συνέδριο που διοργάνωσε το  Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνεργασία με την Κεντρική ‘Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) το τριήμερο  20-22 Σεπτεμβρίου με θέμα: «ΟΤΑ – Αστικά Απόβλητα και Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης. Προβλήματα, Συνεργασίες, Προοπτικές».


Σκοπός του συνεδρίου ήταν η γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων συνεργασίας μεταξύ των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης, των ΟΤΑ και των οικολογικών οργανώσεων,  για την οργάνωση και διαχείριση των αστικών και μη αποβλήτων, του πεδίου εφαρμογής των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης.

 

Η ομιλία του κ. Δοξαστάκη είχε προγραμματιστεί για τη δεύτερη μέρα των εργασιών (Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου) και αναφέρετο στην πιλοτική εφαρμογή του συστήματος «PAY AS YOU THROW» στο Δήμο Χερσονήσου.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Εμμ. Δοξαστάκης είπε:  «Ο Δήμος Χερσονήσου έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει πιλοτικά, με την έναρξη της τρέχουσας τουριστικής περιόδου (2013), τον προτεινόμενο από την μελέτη σχεδιασμό του συστήματος “pay as you throw” για την χρέωση της αποκομιδής των απορριμμάτων, σε επιλεγμένες ξενοδοχειακές μονάδες στο Δήμο, με στόχο τα αποτελέσματα που θα προκύψουν και θα επεξεργαστεί η ειδική επιστημονική ομάδα διαχείρισης του έργου, να οδηγήσουν τους δημότες σε ενεργή συμμετοχή στα προγράμματα ανακύκλωσης και διαλογής στην πηγή και να  διαμορφώσουν  ένα δίκαιο σύστημα τιμολόγησης της αποκομιδής των απορριμμάτων.»

 

 

 


 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

copyright © Δήμος Χερσονήσου