main img main img main img main img main img main img main img main img

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

«Ο ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ»

ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΜΟΥΔΑΤΣΑΚΗ

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (28/8/2013) η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του  Τηλέμαχου Μουδατσάκη «Ο ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ», στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Κηρύκου που βρίσκεται στην Κόξαρη του Δήμου Χερσονήσου.

Άλλωστε, η δράση των ηρώων εξελίσσεται στον τόπο αυτό, στα λαγγάδια της άλλοτε Επαρχίας Πεδιάδος. Μια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορική δράση που εκδιπλώνεται μέσα από τις ανάγλυφες περιγραφές του συγγραφέα.

Το μυθιστόρημα πέρα από τον ιστορικό του χαρακτήρα είναι βαθιά ειρωνικό, ποιητικό, κοινωνικό γραμμένο σε μια γλώσσα που αιφνιδιάζει με την τόλμη της και το επεισοδιώδες ύφος της.

 

Κατά την παρουσίαση του βιβλίου απαγγέλθηκαν αποσπάσματα από τον ίδιο τον συγγραφέα που παρουσίασε τους ήρωες του ενώ ακολούθησε μικρή συζήτηση, απαγγελίες και τοποθετήσεις από τους παριστάμενους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία του αντιπρόσωποι της δημοτικής αρχής και των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, φίλοι του Τηλέμαχου Μουδατσάκη, φίλοι του καλού βιβλίου και της ανάγνωσης.

 

 

Διοργάνωση εκδήλωσης:

Ο Δήμος Χερσονήσου

σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Βοριτσίου, Γουβών,

Καλού Χωριού, Κόξαρης και Σκοτεινού

με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου Περιφέρειας Κρήτης

 

Περίληψη

Κρήτη, στα χρόνια της Κατοχής: Το σπίτι της Κωστάντζας, μιας όμορφης και ποθητής γυναίκας, είναι επιταγμένο από τους Γερμανούς. Εκεί διαμένει και ο διοικητής της Βέρμαχτ, που της δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία, με αποτέλεσμα να την υποψιάζονται οι συγχωριανοί της ως ερωμένη και συνεργάτιδά του. Εκείνη ωστόσο κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις αντιστασιακές ομάδες του νησιού και στην προσπάθειά της αυτή περιθάλπει έναν Βρετανό αξιωματικό, τον οποίο ερωτεύεται παράφορα, φροντίζοντας παράλληλα να τον φυγαδεύσει. Όταν φέρνει στον κόσμο τον καρπό του έρωτά τους, η κατακραυγή στο χωριό εντείνεται, καθώς αγνοούν τον πραγματικό πατέρα. Στη γενικευμένη σύγχυση, ένας επίορκος αντάρτης τη δολοφονεί, παρατώντας το βρέφος σε μια σπηλιά. Το αγόρι όμως διασώζεται από έναν Γερμανό, που το μεταφέρει στην πατρίδα του. Είκοσι ένα χρόνια αργότερα, ο νεαρός, πλέον, άντρας επιστρέφει στο νησί, αναζητώντας πρόσωπα και πράγματα που θα φωτίσουν το παρελθόν του. Εκεί θα ανακαλύψει ότι οι παλιοί λογαριασμοί είναι ακόμη ανοιχτοί και πως η εξιχνίαση ενός εγκλήματος δεν αποτελεί το τέλος αλλά την αρχή μιας νέας τραγωδίας...

 

 


copyright © Δήμος Χερσονήσου