ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ "Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ" ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΑ ΜΑΛΙΑ

 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δήμου Χερσονήσου, ο Σύλλογος Γυναικών Μαλίων «Εστία», το βιβλιοπωλείο Πελαγία Φραγκάκη και οι εκδόσεις Μίνωας συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Σπύρου Πετρουλάκη «Η κληρονομιά» την Τετάρτη 3 Μαϊου και ώρα 18.00, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Πελαγία Φραγκάκη (Εισοδίων 23, Μάλια).

Ομιλήτρια: Μαρία Σπανού, προϊσταμένη 2ου νηπιαγωγείου Μαλίων

Αφήγηση: Κατερίνα Λυδάκη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μαλίων.

Συμμετέχει η Χορωδία Μαλίων.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο ΕΜ. Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί και δημοσιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν εννιά μυθιστορήματά του για ενήλικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του «Σασμός» μεταφέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.


Κείμενο οπισθόφυλλου:

 

Ο Πάρις, επιτυχημένος δικηγόρος, ζει ανέμελα με τη γυναίκα του και τις κόρες τους. Εντελώς απρόσμενα όμως ένας παλιός δαίμονας, μια βαριά κληρονομιά, "η κατάρα του '35", ξυπνάει για να πάρει εκδίκηση. Το ανάθεμα από το παρελθόν απαιτεί τα παλιά χρωστούμενα με τον πιο βαρύ τόκο: τη ζωή της μίας του κόρης. Η ασθένειά της θα τον οδηγήσει στην πιο απρόβλεπτη απόφαση. Έχοντας αντίπαλο τον χρόνο, αναμετριέται με τον πιο επικίνδυνο εχθρό δίχως συμμάχους και καλείται να αποφασίσει ποιο παιδί του θα θυσιάσει. Ο δρόμος που θα πάρει αντιστρατεύεται νόρμες και δεδομένα.

Με φόντο τη σταφιδική εξέγερση του 1935 στην Πελοπόννησο και τις δικαστικές αίθουσες της Αθήνας του σήμερα, δικαστές, ένορκοι και γονείς πρέπει να βγάλουν μια δίκαιη ετυμηγορία για ένα έγκλημα που σχεδιάζεται και εκτελείται με χειρουργική ακρίβεια. Ή μήπως δεν είναι έτσι;

Σε αυτό το δικαστικό θρίλερ οι αναγνώστες καλούνται να διαλέξουν πλευρά, επιστρατεύοντας τη λογική κι όχι την καρδιά.
Εσείς τι θα αποφασίζατε αν βρισκόσασταν στη θέση του Πάρι;

Ποια θα ήταν η ετυμηγορία σας αν ήσασταν στη θέση των δικαστών;