main img main img main img main img main img main img main img main img

Ο Δήμος Χερσονήσου αναρτά στο Διαδίκτυο ποδηλατικές διαδρομές

Ο ποδηλατικός τουρισμός είναι ένα ανερχόμενο είδος εναλλακτικού, ποιοτικού και ήπιου τουρισμού, που επιτρέπει στους ταξιδιώτες να συνδυάζουν της χαλάρωση των διακοπών τους με τον αθλητισμό και την άσκηση. Επιτρέπει στον ποδηλάτη επισκέπτη, μία καλύτερη γνωριμία και επικοινωνία με την φύση, εξερευνώντας περιοχές που δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο και είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλους, μοναδικές στην δική μας περίπτωση, όταν μιλάμε για την Κρήτη και ειδικότερα για τον δήμο μας.

 

Ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός υπερβαίνει τα 2.8 δις. ταξίδια στην Ευρώπη, περίπου τις 25 εκατ. διανυκτερεύσεις και αποτελεί περίπου το 3% του συνόλου των τουριστικών ταξιδίων των Ευρωπαίων τουριστών, με έναν εκτιμώμενο τζίρο 55 δις.

 

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, αποφάσισε την ανάρτηση στο διαδίκτυο των ποδηλατικών διαδρομών του σχετικού φυλλαδίου το οποίο περιγράφει 9 ποδηλατικές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας με χάρτες, φωτογραφίες  και κάθε είδους πληροφορίες, προκειμένου οι ποδηλάτες να μπορέσουν να απολαύσουν τις βόλτες τους συνδυάζοντας την ποδηλασία με επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και να γνωρίσουν τις ομορφιές της φύσης, την παράδοση, την ιστορία και την φιλοξενία των κατοίκων του Δήμου Χερσονήσου.

 

Οι διαδρομές αυτές είναι διαθέσιμες στο http://www.wikiloc.com και συγκεκριμένα στο link: http://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=2330012  στον ίδιο ιστότοπο που  έχουν ήδη αναρτηθεί και   πεζοπορικές διαδρομές του Δήμου Χερσονήσου.

 

Ο ποδηλάτης επισκέπτης μπορεί, αφού θα κατεβάσει στο κινητό του το application WikiLoc, να επιλέξει τη διαδρομή που θα ήθελε να κάνει και να την ακολουθήσει, καθώς  αυτή θα είναι χαρτογραφημένη με GPS. Επίσης του παρέχει τη δυνατότητα να δει μία μικρή περιγραφή της επιλεγμένης διαδρομής, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, την απόσταση που πρέπει να διανύσει, τη διάρκεια, το βαθμό δυσκολίας, τα σημεία αναχώρησης και τερματισμού, τα χωριά που θα συναντήσει, καθώς και την προτεινόμενη περίοδο του έτους, με βάση κυρίως τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες.

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου