Με επιτυχία οι Ημέρες Ποδηλάτου στον Δήμο Χερσονήσου

Μία σημαντική περιβαλλοντική δράση «Ημέρες Ποδηλάτου στον Δήμο Χερσονήσου» πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 3 Ιουνίου για μικρούς και μεγάλους στην ενδοχώρα του Δήμου και συγκεκριμένα στην είσοδο του Φράγματος Αποσελέμη από την πλευρά του οικισμού Αβδού της Δ.Ε. Χερσονήσου. Η βόλτα με τα ποδήλατα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.

Με αφετηρία τον οικισμό Αβδού (ανατολική είσοδος του παραλίμνιου δρόμου του φράγματος Αποσελέμη), οι ποδηλάτες διασχίζοντας την παραλίμνια αγροτική οδό μέχρι το ύψος του οικισμού Σφεντύλι, διέτρεξαν την εγκεκριμένη διαδρομή περίπου 5 χλμ και επέστρεψαν στο σημείο εκκίνησης.

Σκοπός της δράσης ήταν η ενίσχυση της χρήσης εναλλακτικών και βιώσιμων μέσων μεταφοράς στο πλαίσιο μιας υγιούς ενεργειακής μετάβασης της χώρας μας και τη διάχυση του μηνύματος ότι ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί Bike Friendly Δήμο, που στηρίζει και ενισχύει εμπράκτως όλες τις δράσεις με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης ήταν η ευαισθητοποίηση στο ζήτημα της οικολογικής μετακίνησης, η ενίσχυση της συνήθειας χρήσης ποδηλάτου στην καθημερινότητα των δημοτών, η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους του Δήμου, η στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης, αλλά και η καθιέρωση παρόμοιων δράσεων ως καλή πρακτική του Δήμου Χερσονήσου στο πλαίσιο της αειφόρου και βιώσιμης πολιτικής που εφαρμόζει στους τομείς ενέργειας και περιβάλλοντος, σε πλήρη εναρμόνιση με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή του στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Ο Δήμος Χερσονήσου ευχαριστεί την οργανωτική επιτροπή και τους εθελοντές για την διοργάνωση, αλλά και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Αβδού και Ποταμιών για την πολύτιμη βοήθειά τους και τονίζει τη συμβολική σημασία της ημέρας με πολλαπλά μηνύματα για μικρούς και μεγάλους που συμμετείχαν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπροσώπησαν το Δήμο, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δέσποινα Πλευράκη, ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Γιώργος Μαστοράκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Προγραμματισμού, Σπύρος Μαραγκάκης.

Στο τέλος της δράσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής, κληρώθηκαν τέσσερα ποδήλατα με τα κράνη τους, αλλά και τέσσερα επιπλέον κράνη στους συμμετέχοντες στη δράση, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το συγκρότημα “Groovy Glasses”.