main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνάντηση με Πρόξενο Μεγάλης Βρετανίας Ελλάδας και Κύπρου, Κλαιρ Ντάγκλας

Με την πρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας Ελλάδας και Κύπρου, Κλαιρ Ντάγκλας και την υποπρόξενο Κρήτης, Αριστέα Χουρδάκη συναντήθηκε σήμερα στο δημαρχείο στις Γούρνες, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν οι κκ. Κωνσταντίνος Αναστασάκης, αντιδήμαρχος Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης και Μιχάλης Καρακατσάνης, γενικός γραμματέας του Δήμου, κυρίαρχο θέμα ήταν ο νεανικός τουρισμός, καθώς όπως είναι γνωστό ο Δήμος Χερσονήσου καταγράφεται στους πλέον δημοφιλείς προορισμούς των νεαρών Βρετανών. Η χώρα μας την ίδια στιγμή παραμένει ένας από πιο αγαπημένους  προορισμούς των Βρετανών, με περίπου 2-2,5 εκατ. επισκέπτες ετησίως.

Ο δήμαρχος ζήτησε να ενημερωθεί διεξοδικά για τις προτεραιότητες, τις δυνατότητες περαιτέρω συνεννόησης, αλλά και τα τυχόν «δύσκολα σημεία» στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών όσον αφορά στην ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος, ενώ δήλωσε ότι «είναι πάγια η αντίληψή μας ότι θα είμαστε αυστηροί στην εφαρμογή του νόμου όσον αφορά φαινόμενα ακραίων συμπεριφορών, παραβάσεις με τις γνωστές «γουρούνες» κλπ».

Η κ. Ντάγκλας αναγνώρισε τον πρωταγωνιστικό και θετικό ρόλο του Δήμου, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών. Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στις στοχευμένες δράσεις των αρμόδιων υπηρεσιών της Μεγ. Βρετανίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Βρετανών ταξιδιωτών (μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερωτικά φυλλάδια) με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Μάλιστα, εξήρε την υποστήριξη, τον επαγγελματισμό και την ευαισθησία στα νέα παιδιά, αλλά και το πνεύμα συνεργασίας με τις βρετανικές αρχές που διακρίνει την τοπική Ελληνική Αστυνομία, «πράγμα που εκτιμούμε βαθύτατα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής, σημείωσε ο κ. Σέγκος, είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών για προσέλκυση επενδύσεων και η ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας: «επιθυμία μας είναι να εγκαινιάσουμε συνεργασία με το εμπορικό τμήμα της βρετανικής Πρεσβείας με στόχο την ενδυνάμωση μελλοντικών εμπορικών σχέσεων, καθώς θέλουμε να προωθήσουμε τις εμπορικές σχέσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Με την έλευση του νέου αεροδρομίου Καστελλίου, εκτιμούμε ότι ο Δήμος Χερσονήσου θα γίνει ακόμα περισσότερο ελκυστικός ως προορισμός, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχουν ισχυρά κίνητρα στην προσέλκυση επενδυτών στην περιοχή, καθώς, μεταξύ άλλων σύντομα αναμένεται η αξιοποίηση της πρώην αμερικανικής βάσης αλλά και της μαρίνας των  Μαλίων.»

Στο περιθώριο της συνάντησης συζητήθηκαν και οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την πεποίθηση της κ. Ντάγκλας ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τουρισμό μετά και τις πρόσφατες θετικές εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης ότι δεν θα τεθεί ζήτημα έκδοσης βίζας για τους Βρετανούς πολίτες.

Επιδίωξη και των δύο πλευρών είναι να συνεχίσουν μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δημοτών και των Βρετανών επισκεπτών και να εντείνουν την προσπάθεια για τον προγραμματισμό, μέσα στους επόμενους μήνες, κοινών δράσεων ενόψει της επόμενης τουριστικής περιόδου.

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου