main img main img main img main img main img main img main img main img

Συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στο 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, το 3ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή του Ι.Α.Κ.Ε., που πραγματοποιήθηκε 5-7 Μαΐου 2017  στο Ηράκλειο με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και τη Συνεργασία πολλών Περιφερειακών Δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Χερσονήσου, ο οποίος στηρίζει παρόμοιες πρωτοβουλίες και είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια επιμόρφωσης και θεμελίωσης ολοκληρωμένων και υγιών προσωπικοτήτων. Άλλωστε χωρίς γνώση δεν υπάρχει πρόοδος και αυτό αποτελεί κοινωνική υποχρέωση όλων των τοπικών φορέων και αρχών για την προώθηση της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών και της κοινωνίας γενικότερα.

 

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν η «Πολιτική Παιδεία ως Παράγοντας Πολιτικοποίησης: Συναντήσεις, Αποκλίσεις και  Παθολογίες». Εκ μέρους του Δήμου Χερσονήσου συμμετείχαν με τις ομιλίες τους υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου, που ανέπτυξαν συναφή των ειδικοτήτων τους θέματα. Ειδικότερα η κα Υφαντή Σοφία και η κα Ανδριανού Ευτυχία, εισηγήθηκαν το θέμα «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην έμμεση εκπαίδευση της κοινωνίας σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας» και η κα Μαραγκάκη Ελένη εισηγήθηκε το θέμα «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πολιτικοποίηση και κοινωνικοποίηση του ατόμου ως πολίτη. Το παράδειγμα του Δήμου Χερσονήσου».

 

Οι παρουσιάσεις των στελεχών του Δήμου Χερσονήσου έλαβαν χώρα στην αίθουσα ΠΑΣΙΦΑΗ Ι του ξενοδοχείου Aquila Atlantis την Παρασκευή 5 Μαίου 2017, παρουσία διακεκριμένων επιστημόνων από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικών απ’ όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης. και εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

 

Τις επόμενες μέρες τα πρακτικά του συνεδρίου θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους ενδιαφερόμενους, δια μέσου της επίσημης ιστοσελίδας του Ι.Α.Κ.Ε. http://iake.weebly.com ,προκειμένου να μπορούν να λάβουν αναλυτικά γνώση, του συνολικού  υλικού του συνεδρίου.

 

 

 

 

copyright © Δήμος Χερσονήσου