Συναντήσεις Δημάρχου με Υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού χθες, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθήνα συναντήσεις του Δημάρχου Χερσονήσου, Γιάννη Σέγκου με τον Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη και στη συνέχεια στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Με τον κ. Βορίδη συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο Δήμο και στα νομικά του πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στις πρόσφατες θεομηνίες που έπληξαν το Δήμο Χερσονήσου, συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα του νέου εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, καθώς και το θέμα της κινητικότητας και της ορθολογικής στελέχωσης των φορέων του δημόσιου τομέα.

Κατά την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Τουρισμού έθεσε υπόψη του όλα τα ζητήματα που αφορούν στο επερχόμενο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς: άνοιγμα της χώρας μας για όλες τις τουριστικές αγορές,  συνέχιση της υποστήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό πριν από την έναρξη της σεζόν και ακριβής καθορισμός των πρωτοκόλλων που θα ισχύσουν ώστε να υπάρξει έγκαιρη προετοιμασία και εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στο ευαίσθητο τουριστικό προϊόν.

Ο κ. Θεοχάρης ήταν καθησυχαστικός και αισιόδοξος για τη φετινή χρονιά και  εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η φετινή χρονιά θα είναι αισθητά διαφορετική καθώς τόσο οι εμβολιασμοί όσο και τα συνεχή Rapid Tests αλλά και τα PCR Tests μπορούν να εγγυηθούν την επιστροφή μας στην κανονικότητα.

«Έθεσα στους κκ. Υπουργούς την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών σε σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο μας. Οι συναντήσεις με τους Υπουργούς έγιναν  σε  ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, το οποίο εκτιμώ ότι θα διευρυνθεί σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας και θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα,» ανέφερε ο κ. Σέγκος.