main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνάντηση Εργασίας στο Δήμο Χερσονήσου για το «Φράγμα Αποσελέμη»

Εκ μέρους του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης ΟΑΚ ΑΕ συμμετείχαν από αριστερά οι κκ Λευτέρης Κοπάσης, Δ/νων Σύμβουλος, Μάρκος Πατρελάκης, Δ/ντης Υδραυλικών Έργων, Γιώργος Αγαπάκης, Δ/ντης Συγκοινωνιακών Έργων, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, Δ/ντης Δ/νσης Διαχείρισης Έργων και οι υπάλληλοι του ΟΑΚ ΑΕ Εμμανουήλ Πενθερουδάκης και Άννα Νάση

 

Για το Δήμο Χερσονήσου συμμετείχαν από δεξιά ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαστοράκης, οι ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου (κ. Ειρήνη Περδικογιάννη, κ. Νατάσα Νηστικάκη), η κ. Μαρία Πιταρίδη Δ/τρια ΔΤΥ, ο κ.  Νικόλας Βαϊλάκης, Ειδικός Σύμβουλος  και ο κ. Σ. Κασωτάκης Προϊστάμενος Δ/νσης Περιβάλλοντος

 

Χερσόνησος, 2 Ιουνίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  ΘΕΜΑ: Συνάντηση Εργασίας στο Δήμο Χερσονήσου για το «Φράγμα Αποσελέμη»

 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (02/06/2014) στο Δήμο Χερσονήσου (Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου) συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δήμου Χερσονήσου και του ΟΑΚ ΑΕ για το Φράγμα του Αποσελέμη. Από την πλευρά του Δήμου Χερσονήσου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο νεοεκλεγείς  Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μαστοράκης, οι ειδικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου και στελέχη της υπηρεσίας. Τον Οργανισμό Ανάπτυξης  Κρήτης (ΟΑΚ ΑΕ) εκπροσώπησαν οι κ.κ. Λευτέρης Κοπάσης, Δ/νων Σύμβουλος, Μάρκος Πατρελάκης, Δ/ντης Υδραυλικών Έργων, Γιώργος Αγαπάκης, Δ/ντης Συγκοινωνιακών Έργων, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, Δ/ντης Δ/νσης Διαχείρισης Έργων και οι υπάλληλοι του ΟΑΚ ΑΕ Εμμανουήλ Πενθερουδάκης και Άννα Νάση.

Η κατασκευή και λειτουργία του Φράγματος Αποσελέμη και των άλλων συνοδών έργων στην περιοχή Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου, δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα για την ίδια και την ευρύτερη περιοχή. Για να διασφαλιστεί η μεγιστοποίηση του αναπτυξιακού και κοινωνικού οφέλους από την μεγάλη παρέμβαση, αλλά κυρίως για να κινηθεί η περιοχή της Λαγκάδας, στη νέα γι αυτήν εποχή, προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, απαιτείται ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η συζήτηση περιστράφηκε  γύρω από το παραπάνω πλαίσιο και μετά από την ανταλλαγή απόψεων συμφωνήθηκαν:

  1. Η χρηματοδότηση ανέγερσης της Εκκλησίας στο Σφενδύλι
  2. Η ασφαλτόστρωση του παραλίμνιου δρόμου
  3. Η εκπόνηση της μελέτης των Μονάδων Βιολογικών Καθαρισμών της Λαγκάδας
  4. Η αναζήτηση χρηματοδότησης για την εκπόνηση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Χωροταξικής Πολεοδομικής και Περιβαλλοντικής Οργάνωσης της περιοχής Λαγκάδας του Δήμου Χερσονήσου.

 

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης (δεξιά) και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων

κ. Γιάννης Μαστοράκης

copyright © Δήμος Χερσονήσου