Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου με το προεδρείο του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ 1ου  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

 

Στην ατζέντα το ενδεχόμενο δημιουργίας αθλητικού χώρου σκοποβολής και συναφών αθλητικών δραστηριοτήτων

 

Τα μέλη του προεδρείου του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Ηρακλείου υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Γουβών ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον σύλλογο ενώ στην ατζέντα βρέθηκε και το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αθλητικού χώρου σκοποβολής και συναφών αθλημάτων.

Ο κ. Σέγκος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας μίας αθλητικής υποδομής ολυμπιακών προδιαγραφών, όπου θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν και διεθνείς αγώνες.

Σε δεύτερο χρόνο θα εξεταστούν οι απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές για την δημιουργία του αθλητικού χώρου σκοποβολής ενώ θα ξεκινήσει η αναζήτηση έκτασης που θα μπορούσε να φιλοξενήσει μία τέτοιου τύπου αθλητική εγκατάσταση.  

Η σκοποβολή είναι από τα κλασικά ολυμπιακά αθλήματα, καθώς διεξάγεται ανελλιπώς από τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα το 1896, ενώ σήμερα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 15 αγωνίσματα.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου δήλωσε : «Ως δημοτική αρχή στηρίζουμε πρωτοβουλίες που προάγουν τον αθλητισμό και το ολυμπιακό ιδεώδες. Παράλληλα δημιουργούνται συνθήκες ενίσχυσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο αθλητικός τουρισμός. Προς αυτή την κατεύθυνση θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια δημιουργίας αθλητικών υποδομών, όπως εν προκειμένω το αθλητικό κέντρο σκοποβολής».