Σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση για τα Μάλια

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΙΑ

 

Σέγκος : «Με σχεδιασμό, πρόγραμμα και στοχευμένες παρεμβάσεις τα Μάλια γυρίζουν σελίδα αποκτώντας ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική»

 

 

Δημοτική Αρχή Χερσονήσου και Τοπική Κοινωνία βάζουν ψηλά τον πήχη της αναπτυξιακής δυναμικής των Μαλίων με στοχευμένες παρεμβάσεις που σηματοδοτούν μία νέο εποχή ισόρροπης ανάπτυξης στο Δήμο Χερσονήσου.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος παρουσίασε τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, σε επίπεδο έργων, σχεδιασμού και δράσεων, ενώ άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις που κατέθεσαν κάτοικοι και φορείς που συμμετείχαν στη συνάντηση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα αποδοχής του έργου της δημοτικής αρχής αλλά και συνεννόησης για τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας.

«Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την κοινωνία για να αξιοποιήσουμε πλήρως και να ενισχύσουμε περαιτέρω την αναπτυξιακή δυναμική των Μαλίων», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε : «Βήμα – βήμα, με ακόμη περισσότερη δουλειά, με την ενεργό συμμετοχή φορέων, συλλόγων και της τοπικής κοινωνίας μεταμορφώνουμε τον τόπο μας αφήνοντας οριστικά πίσω τις παθογένειες του παρελθόντος. Κυρίαρχος στόχος είναι η καθολική αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών που διαβιούν, απασχολούνται και επισκέπτονται το Δήμο Χερσονήσου. Αναδεικνύοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, οι προοπτικές να δημιουργήσουμε ένα Δήμο – πρότυπο είναι ρεαλιστικές και αποτέλεσμα ενός σχεδίου που υλοποιείται με σχέδιο και όραμα από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε το καθήκον να υπηρετήσουμε τον τόπο μας από τη θέση της δημοτικής αρχής».

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, παρουσία των Αντιδημάρχων Κώστα Αναστασάκη, Μανόλη Ανυφαντάκη, Κώστα Ζαχαριουδάκη και Γιώργου Μπαγουράκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χερσονήσου Μιχάλη Καρακατσάνη, ενημέρωσε φορείς και κατοίκους για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί την τελευταία τετραετία αλλά και για αυτά που δρομολογούνται έχοντας εξασφαλισμένες πιστώσεις.

Μεταξύ άλλων έγινε συζήτηση για την επέκταση και αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμού των Μαλίων, για τις αναπλάσεις στις σχολικές και αθλητικές υποδομές, για τις αποκαταστάσεις των καταστροφών που προκάλεσε η θεομηνία, για την παιδική χαρά που είναι δρομολογημένη να κατασκευαστεί και για τις αστικές αναπλάσεις που υλοποιήθηκαν.

Ειδική αναφορά έγινε για το μεγάλο έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του παλαιού οικισμού των Μαλίων (έχουν εξασφαλιστεί 2.000.000 ευρώ), της πλήρους αναβάθμισης της μαρίνας των Μαλίων (ξεκινάει οικονομοτεχνική μελέτη) και του κλειστού γυμναστηρίου Μαλίων (έχουν εξασφαλιστεί 2.000.000 και ολοκληρώνονται τα τεύχη δημοπράτησης).

Επίσης ανακοινώθηκε ο σχεδιασμός για την αγορά ακινήτου 4.300 τμ το οποίο η δημοτική αρχή θα μετατρέψει σε ενεργό «πνεύμονα» της κοινωνίας με την ανάπτυξη υποδομών πολιτισμού κ.α και με πολλαπλά οφέλη κοινωνικά και χωροταξικά.

Μάλιστα στον χώρο αυτό σχεδιάζεται η ανάπτυξη χώρου στάθμευσης.  

«Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μαλίων και οι προοπτικές ανάδειξης είναι απεριόριστα. Προς αυτή την κατεύθυνση δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και τις υποδομές που θα σηματοδοτήσουν μία νέα εποχή για την ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.