main img main img main img main img main img main img main img main img

Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου με τον Σύλλογο Μαγείρων Νομού Ηρακλείου

 

Χερσόνησος, 18 Δεκεμβρίου  2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Συνάντηση Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη με  το Σύλλογο Μαγείρων Νομού Ηρακλείου

 

Πραγματοποιήθηκε στις 17/12/2013 στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη και  του Προέδρου κ. Λευτέρη Σουλτάτου και των Μελών του ΔΣ του Συλλόγου Μαγείρων Νομού Ηρακλείου κ. Δημήτρη Γιαλούρη και κ. Ειρήνης Χανιωτάκη.

 

Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης παρουσίασε τη μελέτη των Δορυφόρων Λογαριασμών Τουρισμού και ανάλυσης της τουριστικής δαπάνης που εκπονείται από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Μαγείρων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αξιοποίηση των στοιχείων της μελέτης που αναφέρονται στα προϊόντα και αγαθά που συνθέτουν το πρωινό στα ξενοδοχεία, που οι ποσότητες που καταναλώνονται είναι πολύ μεγάλες. Αυτό που ενδιαφέρει είναι πως πολλά από τα αγαθά αυτά θα αγοράζονται από την τοπική αγορά.

 

Επίσης συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας στους τομείς της επιμόρφωσης και κατάρτισης των μελών του Συλλόγου και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

copyright © Δήμος Χερσονήσου