Ο Δήμαρχος Χερσονήσου στο επιστημονικό συνέδριο του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

Σέγκος : Σημαντικό και πολυδιάστατο το έργο του ΙΑΚΕ στην κατεύθυνση προαγωγής, προώθησης και ανάδειξης των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και αξιών

 

Μήνυμα στήριξης και αγαστούς συνεργασίας του Δήμου Χερσονήσου με το Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών έστειλε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος στο πλαίσιο του 9ου επιστημονικού συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε με θέμα “Πολίτης, Εκπαίδευση & Πολιτική Συμμετοχή: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”.

«Είναι σημαντικό και πολυδιάστατο το έργο του Ι.Α.Κ.Ε στην κατεύθυνση προαγωγής, προώθησης και ανάδειξης των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών και αξιών. Πρόκειται για δομικά στοιχεία των αξιακών αρχών των σύγχρονων κοινωνιών τα οποία υπηρετούμε ευλαβικά στο Δήμο χερσονήσου», επεσήμανε ο κ.Σέγκος και πρόσθεσε : «Είναι εξαιρετικά χρήσιμα τα συμπεράσματα από τις ομιλίες και τα εργαστήρια στα οποία συμμετείχαν διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και ερευνητές ώστε να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στις, κομβικής σημασίας, έννοιες του πολίτη και της συμμετοχής στην πολιτική κοινότητα. Καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις μεταξύ εκπαίδευσης, τεχνολογικών δυνατοτήτων και πολιτικής συμμετοχής ιδιαίτερα μάλιστα σε μία εποχή κατά την οποία η κοινωνία της πληροφορίας και η ψηφιακή διακυβέρνηση αποκτούν σημαίνοντα ρόλο στις νέες σχέσεις που θα διαμορφώνονται μεταξύ των κοινωνιών και των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας».

Όπως στα προηγούμενα Συνέδρια του Ι.Α.Κ.Ε, έτσι και στο φετινό, συμμετείχε πλήθος εισηγητών και ερευνητών από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, καθώς επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, της εκπαίδευσης και της πολιτικής, ως προσκεκλημένοι ομιλητές.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη την πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Ι.Α.Κ.Ε, Ελένη Μαράκι και Μανόλη Μπελαδάκη αντίστοιχα, για την άρτια διοργάνωση ενός ακόμη επιστημονικού συνεδρίου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου.

«Ο Δήμος Χερσονήσου τάσσεται στο πλευρό και είναι αμέριστος συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης των προκλήσεων της σύγχρονής εποχής όπου οι σχέσεις του Πολίτη με την Πολιτεία επανακαθορίζονται και η εκπαίδευση, η παιδεία και η πολιτική συμμετοχή έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικούς ρόλους στην πορεία του τόπου μας».