Διαδοχικές συσκέψεις για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στον Δήμο Χερσονήσου

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

 

Μέτρα σε «ευαίσθητες περιοχές» όπου παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τους καλοκαιρινούς μήνες – Στο «τραπέζι» και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την επίλυση προβλημάτων δεκαετιών

 

 

Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε περιοχές όπου τους μήνες αιχμής της τουριστικής περιόδου καταγράφεται αυξημένη κίνηση, δρομολογεί ο Δήμος χερσονήσου.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους ξεναγών, ιδιοκτητών και οδηγών τουριστικών λεωφορείων προκειμένου να βρεθούν λύσεις για τη διευκόλυνση του έργου αυτοκινητιστών και ξεναγών, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον επισκέπτη και τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη.

Στο πλαίσιο των συσκέψεων ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος σημείωσε : «Ο Δήμος Χερσονήσου δέχεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου έναν μεγάλο όγκο τουριστών που κατατάσσει την περιοχή μας μεταξύ των πρώτων επιλογών, σε επίπεδο χώρας, σε αριθμό επισκεπτών. Ως εκ τούτου δημιουργούνται συνθήκες στις οποίες ανταποκρινόμαστε για να δώσουμε λύσεις στα αιτήματα επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού, να αναβαθμίσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους επισκέπτες και βεβαίως να βελτιώσουμε την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των δημοτών».

Μεταξύ των προτάσεων που τέθηκαν επί τάπητος περιλαμβάνονται μονοδρομήσεις σε δρόμους «ευαίσθητων περιοχών» όπου παρατηρείται έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα, απαγόρευση κυκλοφορίας σε βαρέα οχήματα και χρήση mini bus σε στενούς δρόμους όπου είναι εξαιρετικά δύσκολη η κυκλοφορία μεγάλων τουριστικών λεωφορείων. Παράλληλα συντάσσεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κυκλοφοριακών παρεμβάσεων το οποίο βάζει σε κεντρικό «κάδρο» τόσο το παραλιακό μέτωπο όσο και τους οικισμούς προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα σε περιοχές όπου το οδικό δίκτυο αδυνατεί να εξυπηρετήσει την κατακόρυφη αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου τους θερινούς μήνες.

Την ίδια ώρα ενεργοποιείται ο ελεγκτικός μηχανισμός για τις περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης αυτοκινήτων, ειδικά σε σημεία όπου παρεμποδίζεται η κυκλοφορία.

«Ο τουρισμός είναι ένα προϊόν που πρέπει συνεχώς να αναβαθμίζεται. Παράλληλα δεν θα πρέπει να αμελούμε την καθημερινότητα των δημοτών. Με στοχευμένες παρεμβάσεις, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, επιχειρούμε να ανατρέψουμε ένα σκηνικό πολλών δεκαετιών. Οι κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες μπορούν να περιοριστούν με έξυπνες κινήσεις σε περιοχές όπου δέχονται μεγάλο όγκο επισκεπτών», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Εκτός από παρεμβάσεις βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, δρομολογείται σχέδιο κυκλοφοριακής αναδιαμόρφωσης στον Δήμο Χερσονήσου με την υλοποίηση μεγάλων οδικών έργων.