main img main img main img main img main img main img main img main img

Τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων αποκτά ο ΦΟΔΣΑ Β. Πεδιάδος

 

Χερσόνησος,  7  Μαρτίου  2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων  αποκτά ο ΦΟΔΣΑ Β. Πεδιάδος


Παρελήφθε  την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 , παρουσία του Δημάρχου Χερσονήσου κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, του αρμοδίου Αντιδημάρχου κ. Σπύρου Κατσαμποξάκη και του Προέδρου του Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ  κ. Νίκου Αργυράκη, ο τεμαχιστής ογκωδών απορριμμάτων, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Χερσονήσου, δαπάνης ύψους 404.670 € με ΦΠΑ.

 

Πρόκειται για εξοπλισμό διαχείρισης των ογκωδών απορριμμάτων (πλαστικά, έπιπλα, στρώματα, κατασκευές ξύλου κλπ.) των οποίων η διαχείριση προϋποθέτει την χρήση εξοπλισμού ειδικών προδιαγραφών .

 

Ο εξοπλισμός αυτός όπως και οι τρεις σταθμοί μεταφόρτωσης που παρελήφθησαν τον Οκτώβριο 2013,  έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007- 2013 και αποτελεί το 3ο υποέργο της συνχρηματοδοτούμενης πράξης  «Μηχανολογικός εξοπλισμός διαχείρισης απορριμμάτων». Η προμήθεια του εξοπλισμού θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Χερσονήσου και αποτελεί μια επιπλέον δράση για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ο Φο.Δ.Σ.Α. Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ .


Το μηχάνημα έχει δυναμικότητα επεξεργασίας 40 τόνους /ώρα ογκωδών απορριμμάτων, διαχωρίζοντας τα μέταλλα από τα υπόλοιπα υλικά , έχει ισχύ 200 KW και είναι αυτοκινούμενο ερπυστριοφόρο όχημα, με μεγάλη ευελιξία στην κίνηση σε σαθρά εδάφη. Διαθέτει επίσης τηλεχειρισμό και σύστημα μείωσης σκόνης και αιωρούμενων σωματιδίων που προκύπτουν κατά την λειτουργία του για καλύτερες συνθήκες εργασίας και υγιεινής του προσωπικού.

 

Αποτελεί το πρώτο μηχάνημα του είδους του που εγκαθίσταται στην Κρήτη.


Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Ο Δήμος Χερσονήσου σε συνεργασία με τον    Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Βόρειας Πεδιάδας Α.Ε. ΟΤΑ πρωτοπορεί πάντα στην εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στην διαχείριση όλων των ειδών των απορριμμάτων. Η πολιτική της ολοκληρωμένης παρέμβασης στη διαχείριση των απορριμμάτων, προσφέρει νέες προοπτικές, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή , η οποία φιλοξενεί την μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, τον τουρισμό,  σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.»

 

 

 

 

 

 

 copyright © Δήμος Χερσονήσου