Ο Δήμος Χερσονήσου επενδύει στην τουριστική εξωστρέφεια σε μεγάλες αγορές όπως η Ινδία

Ο ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΙΝΔΙΑ

 

Σέγκος : Αναδεικνύουμε τη μοναδικότητα του τόπου μας σε νέες αγορές υπηρετώντας πιστά τις αρχές μας για βιώσιμο τουρισμό και αειφορία

 

 

Ο Δήμος Χερσονήσου συνεχίζει την υλοποίηση στοχευμένου στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας και στηρίζει προσπάθειες για δυναμικό άνοιγμα σε μεγάλες αγορές.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος υποδέχτηκε αντιπροσωπεία τουριστικών φορέων που δραστηριοποιούνται στην Ινδία επικοινωνώντας τα στοιχεία μοναδικότητας της περιοχής, τη σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά, τις ειδυλλιακές τοποθεσίες και την ξεχωριστή κρητική φιλοξενία.

«Αναδεικνύουμε τη μοναδικότητα του τόπου μας σε νέες αγορές υπηρετώντας πιστά τις αρχές μας για βιώσιμο τουρισμό και αειφορία», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου και πρόσθεσε : «Το μέγεθος και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τουριστικής αγοράς της Ινδίας μπορούν να προσδώσουν ισχυρή δυναμική και να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο σε μία άκρως υποσχόμενη αγορά».

Ο Δήμος Χερσονήσου στοχεύει και επενδύει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με στοιχεία βιωσιμότητας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο από μεγάλες αγορές που ακόμα δεν έχουν αναπτύξει πλήρως τη δυναμική τους στην Ελλάδα.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της αγοράς της Ινδίας και των τουριστικών οδών που μπορούν να αναπτυχθούν στο μέλλον.

Πρόκειται εξάλλου για μία αγορά επισκεπτών που επιλέγει την περίοδο της άνοιξης ή του φθινοπώρου για διακοπές με αποτέλεσμα να μπορεί να αναπτυχθεί σημαντικό τουριστικό ρεύμα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

«Αναδεικνύουμε και αξιοποιούμε τα χαρακτηριστικά του τόπου μας για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Ο Δήμος Χερσονήσου μπορεί να ανταποκριθεί σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε απαιτήσεις επισκεπτών που επιλέγουν προορισμό είτε για την πολιτιστική του κληρονομιά, είτε για τη γαστρονομία του, είτε για τη μοναδικότητα των τοπίων είτε για τις σύγχρονες υποδομές και την κουλτούρα φιλοξενίας», επεσήμανε ο κ. Σέγκος.