Βράβευση επιτυχόντων μαθητών του Δήμου Χερσονήσου – Laptops στους αριστεύσαντες

 

 

Απονομή επαίνων από τον Δήμαρχο Χερσονήσου σε μαθητές που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Τους μαθητές Λυκείων του δήμου Χερσονήσου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση βράβευσε ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.

Σε μία σειρά από ζεστές τελετές, το ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» απένειμε επαίνους και αναμνηστικά στους μαθητές των λυκείων Χερσονήσου, Μαλίων, Γουβών, Επισκοπής, Μοχού, καθώς επίσης και του Καλλιτεχνικού και Μουσικού Λυκείου Ηρακλείου, ενώ παρέδωσε οχτώ laptops σε αριστεύσαντες μαθητές.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν μαθητές και γονείς που παρέλαβαν συγκινημένοι τους επαίνους που συμβολίζουν το επιτυχές αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβονται οι προσπάθειες των μαθητών μέσω της εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Παιδεία εξάλλου αποτελεί βασικό πυλώνα του  ανθρώπινου οικοδομήματος. Συγχαρητήρια στους μαθητές, φοιτητές πλέον,  αλλά και στους γονείς τους, για τη συνεισφορά τους και τον σημαντικό τους ρόλο να στηρίξουν τα παιδιά τους σε αυτή την προσπάθεια. Πολλά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό τους έργο». 

Το Πνευματικό Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» έχοντας στραμμένο το βλέμμα στη δημιουργική δύναμη των νέων θεωρεί επιβεβλημένο να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών για τις επιδόσεις και ιδιαίτερα την αριστεία.

Σκοπός του είναι η ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν την προαγωγή του πνευματικού επιπέδου της κοινωνίας του Δήμου Χερσονήσου καθώς και η πληρέστερη γνωριμία του συγγραφικού έργου, της ζωής, της προσωπικότητας και της πνευματικής προσφοράς των πνευματικών δημιουργών Έλλης Αλεξίου, Ελευθερίου Αλεξίου και Γαλάτειας Αλεξίου − Καζαντζάκη με το κοινό και ειδικά με την μαθητιώσα νεολαία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο σύνδεσης των δράσεων του Ιδρύματος με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση, και συγκεκριμένα στον τομέα της Παιδείας, ανταμείβοντας και επιβραβεύοντας τον κόπο και τον μόχθο των αρίστων, έχει καθιερώσει τη στήριξη και ενίσχυση μαθητών, ενθαρρύνοντας την ευγενή άμιλλα και αριστεία.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, παρουσία του νέου προέδρου του  Ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου» Μανόλη Σμαργιανάκη, παρέδωσε στους μαθητές του δήμου Χερσονήσου που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2019 – 2020 και 2020 – 2021, 8 laptops και λογοτεχνικά βιβλία, και σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές της ίδιας σχολικής περιόδου επαίνους και αναμνηστικά.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την επιτυχία και απευθυνόμενους προς αυτούς σημείωσε : «Η δική σας επιτυχία γεμίζει χαρά όλους μας. Είναι η δική σας γενιά που θα κληθεί να διαμορφώσει το μέλλον όχι μόνο στο δήμο μας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Ο μεγαλύτερος έπαινος για σας είναι η ηθική ικανοποίηση της επίτευξης του στόχου σας. Μέσω της Παιδείας οικοδομούνται σύγχρονες κοινωνίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής μας»

 

Οι υγειονομικοί περιορισμοί δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη μεγάλη τελετή βράβευσης όλων των μαθητών του Δήμου Χερσονήσου και για αυτό τον λόγο πραγματοποιήθηκαν ξεχωριστές τελετές στα κατά τόπους δημοτικά καταστήματα.

Ο κύκλος των εκδηλώσεων έκλεισε με την απονομή βραβείων και laptops σε οχτώ μαθητές που αρίστευσαν κατά την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκε η συγγραφέας Ευγενία Λαγουδάκη για την προσφορά της στα γράμματα και ειδικότερα για το έργο της με τίτλο «Ο βίος και το έργο του Λευτέρη Αλεξίου»» που εκδόθηκε από το Πνευματικό Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου».